As an anonymous user, you can only add new data. If you would like to also modify existing data, please create an account and indicate your languages on your user page.

Help:Language/fi

From OmegaWiki
Jump to: navigation, search

Template:Language/Translations

Language on OmegaWikiin tietokantataulu, johon on tallennettu ne kielet, joilla uusia ilmauksia voi tehdä. Tietyllä kielellä tai murteella ei siis voi lisätä ilmauksia, jos tässä taulussa ei ole vastaavaa kenttää. Kielten lisääminen eroaa Babel-kielitaitomallineiden tai portaalien lisäämisestä. Tällä hetkellä vain kehittäjät voivat lisätä niitä.

OmegaWikiin periaatteena on käyttää ISO-639-3-standardin kielikoodeja. Ne eroavat jyrkästi MediaWikin projektikoodeista. Standardin mainitsemat 7602 koodia eivät ole tarpeeksi hienojakoisia Amerikanenglannin ja Brittienglannin tapaisten läheisten kielimuotojen erotteluun.

Standardissa paikalliseen käyttöön varattuja koodeja qaa:sta qtz:aan käytetään myös hyväksi. Niiden avulla voidaan mukaan ottaa ilmauksia, joilla on "kielioppi" mutta jotka eivät välttämättä ole mitään yleiseen kommunikointiin käytettävää kieltä. Kemiallisille koodeille kuten H2O käytetään mul- tai zxx-koodia; tämä on kielestä riippumattoman materiaalin koodi.