As an anonymous user, you can only add new data. If you would like to also modify existing data, please create an account and indicate your languages on your user page.

OLPC Children's Dictionary/nld

From OmegaWiki
Jump to: navigation, search

Languages: bre - eng - fra - deu - esp - ita - nld +/-
Navigatie: Startpagina project - 1000 basiswoorden in groepen - Pakketjes van 5 DefinedMeanings - Hoe woordenboeklemma's bewerken - Downloads - NieuwsNigerian-machine.jpgEen meertalig woordenboek voor de kinderen van onze wereld[edit]
OmegaWiki (http://OmegaWiki.org) is een project dat een open content woordenboek maakt in alle talen van de wereld in een wiki. We werken samen met de Universiteit van Bamberg (http://www.uni-bamberg.de) om relevante woordenlijsten samen te stellen en benodigde toepassingen te ontwikkelen. We werken in het bijzonder aan een woordenboek voor kinderen dat meegeleverd gaat worden met de OLPC-notebooks.

One Laptop Per Child [OLPC] is een initiatief om massaproductie van ultragoedkope ($100), duurzame notebooks te realiseren en die te verspreiden in de wereld om de opleiding van miljoenen kinderen te verbeteren. De notebooks zijn uniek leermateriaal en speciaal gemaakt voor kinderen die in de verste uithoeken van de wereld leven.

U kunt meehelpen

Besteed een paar minuten van uw tijd om vertaling en/of definitie van tien woorden te verbeteren. Door wat van uw tijd bij te dragen helpt u miljoenen kinderen in de wereld.

Stuur een e-mail naar het volgende adres om mee te doen:

kids@Omegawiki.org


Vermeld de lijst met talen waarin u kunt vertalen - alle talen zijn welkom. U ontvangt dan een e-mail met uitleg over hoe u kunt helpen en aan voor welke woorden uw bijdragen gewenst zijn.

Heel erg hartelijk bedankt voor uw hulp!


Sabine Cretella
namens het team

P.s. Weet u wat mijn droom is? Dat het woordenboek, of tenminste het grootste deel ervan, klaar is in veel talen voor Kerstmis. Dat ligt maar drie maanden in de toekomst. Kunt u helpen deze droom waar te maken?