As an anonymous user, you can only add new data. If you would like to also modify existing data, please create an account and indicate your languages on your user page.

Portal:swe/puben/Arkiv

From OmegaWiki
Jump to: navigation, search
Här arkiveras gammal skåpmat från puben

Arkiverat 2009-03-06[edit]

Definitioner på svenska[edit]

Från och med idag så används i första hand det språk som satts i varje användares inställning för att lista definitionerna på varje WiktionaryZ-uppslag. Om det ej finns någon svensk översättning av definitionen, så används i andra hand engelska, och om även detta saknas, så vad än för språk som finns tillgängligt. Detta innebär alltså att de "tomma" plustecknen är historia. --Sannab 18:08, 28 July 2006 (CEST)

De viktigaste/mest basala svenska orden[edit]

Borde vi göra någon sida liknande Portal:eng/List of 1000 basic English words? Antar att ett problem är att ingen sådan enkel lista finns tillgängligt. Finns nån plutt-ordlista man kan använda, eller så? // habj 12:07, 30 July 2006 (CEST)

En motsvarande lista vore mycket bra, har tyvärr inte någon tillgänglig. I första hand kan vi ju se till att åtminstone swadeshlistans ord finns med... *leende* --Sannab 11:35, 1 August 2006 (CEST)

Problematiska ord[edit]

icke-varaktig konsumtionsvara
Är detta vad som kallas Expression:förbrukningsvara, eller finns det någon skillnad jag inte förstår?--Sannab 23:34, 13 August 2006 (CEST)
waste disposal in the ground
Kan detta uttryckas m h a Expression:avfallsdeponering? --Sannab 12:57, 16 August 2006 (CEST)
certain DM - Without any doubt or possibility of deviation 
Jag har översatt med säker. Tvekar om även otvivelaktig och förvissad borde in som synonymer... och det som framförallt gör mig tveksam är att de översättningarna i högre grad kommer från min kunskap om hur certain används än från definitionen. Hur göra? --Sannab 16:00, 15 September 2006 (CEST)

Swadesh-listor[edit]

Svenska förekommer nu på tre Swadesh-listor:

Problemet är att de innehåller fel. Jag har rättat när jag stött på men finner det närmast omänskligt att försöka hålla dessa tre listor i sync, och skulle väldigt gärna få lite hjälp med detta... --Sannab 14:45, 10 September 2006 (CEST)